Heeft u een dakwerker in Stene nodig? Vergelijk prijzen!

Goedkoper uw dakwerken in Stene regelen!

Bent u op zoek naar een firma die voor u dakwerken in Stene kan uitvoeren? Wij zijn een netwerk van dakwerkers die werkzaam zijn door heel Vlaanderen. De meeste huiseigenaren in Stene hebben gelukkig weinig zorgen om het dak van hun huis. Toch is het verstandig om geregeld het dak en de dakbedekking na te inspecteren. Wanneer er problemen zijn kan dit namelijk vrij ernstige gevolgen hebben. Het maakt niet uit of u recent een huis hebt gekocht of al jarenlang in hetzelfde pand woont; dakwerken u ontkomt er niet. Van dakgoten tot een scheur in de roofing van het platte dak het hoort er allemaal bij. Via ons initiatief kan u geheel vrijblijvend en gratis meerdere dakwerkers vergelijken met 1 offerteaanvraag. Het voordeel van vergelijken spreekt voor zich: u krijgt een helder beeld van de bestaande prijzen voor de dakwerken die u wilt laten uitvoeren. Wacht niet langer en vraag vandaag nog offertes aan!
dakwerken Stene
Direct offertes aanvragen?
Netwerk van experts
Wij zijn een groot netwerk van rietdekkers en dakwerkers werkzaam in heel Vlaanderen. Via onze offertedienst kan u geheel vrijblijvend en gratis firma’s vergelijken.
Vind een vakman
Na de offerteaanvraag ontvangt u tot wel 3 verschillende prijsvoorstellen van firma’s werkzaam in uw streek. Vergelijk de prijzen en kies voor de beste voorwaarden of de scherpste prijs.
Bespaar op uw klus
Aan u de keus om te kiezen voor de beste deal of de dakwerker die het snelst kan beginnen. U bespaart door het vergelijken van offertes tot wel 40% t.o.v. iemand die slechts bij 1 firma een prijsaanvraag doet.

Navigeer snel naar onze informatie

Waarom een dakwerker inschakelen?

Iedereen heeft een dak boven zijn hoofd nodig. Om u te beschermen tegen de weersomstandigheden zijn dakwerken belangrijk en wordt deze klus best uitbesteedt aan een dakwerker. Er komt bij dakwerken immers meer kijken dan wat dakpannen te leggen of roofing te leggen. Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan een dakrenovatie, dakkapel, dakraam, dakgoten enzovoort. Op deze pagina leest u er alles over.

Plaatsen van een nieuw dak

In Stene komt u verschillende soorten daken tegen. U moet er wel op letten dat het allemaal esthetisch blijft. Woont u in een straat waar iedereen een plat dak heeft, dan stoort een hellend dak. Bij losstaande woningen kan u wel kiezen voor elk daksoort. Zelfs een rieten dak in Stene is een mogelijkheid.
nieuw dak plaatsen
We onderscheiden twee grote soorten daken. Een hellend dak en een plat dak. Elk met zijn voor- en nadelen. Een hellend dak past bijvoorbeeld bij elke bouwstijl. Het zorgt ook voor een praktische benutting van de ruimte onder uw dak. Ook regenwater geraakt gemakkelijker weg dan bij een platte bedaking. Een plat dak daarentegen is gemakkelijker te laten plaatsen en u kan er eventueel een dakterras op laten aanleggen. Bovendien hebt u geen last van schuine wanden in huis. Aan u om de juiste keuze te maken.

Soorten dakbedekking

Goed. U hebt uw keuze gemaakt om de dakwerken door een dakwerker te laten uitvoeren en gekozen voor een plat of een hellend dak. Dan komt nu het soort dakbedekking aan de beurt. Een dak laten leggen door een dakdekker kan in verschillende uitvoeringen. Uiteraard zullen ook de prijzen een rol spelen.

Dakbedekking plat dak

Een plat dak om te beginnen, wordt meestal bedekt met roofing, ofwel bitumen. Het is voor de dakwerker eenvoudig, een bitumenlaag is relatief goedkoop. De levensduur van een bitumen dakbedekking is echter eerder beperkt en dient regelmatig geïnspecteerd te worden. U kan in de plaats van een bitumen dakbedekking kiezen voor pvc of EPDM. U komt het regelmatig tegen in Stene. EPDM is een synthetisch rubber met als voornaamste voordelen de rekbaarheid en het is uitstekend bestand tegen UV stralen en ozon. Een ander groot voordeel is dat uw dakdekker dit naadloos plaatst zodat waterinsijpeling véél meer minder kans heeft dan bij bitumen. Ten slotte: EPDM gaat gemiddeld 50 jaar mee.
plat dak herstellen

Dakbedekking hellend dak

De dakbedekking in Stene van een hellend dak gebeurt door de dakbedekker dan weer meestal door dakpannen, maar ook een leien dakbedekking behoort tot de mogelijkheid. Voor uw dakpannen kan u kiezen voor de traditionele kleien dakpannen of betonpannen. Dakpannen uit klei gaan tot wel 100 jaar mee (!), zijn kleurvast en hebben een hoge weerstand tegen de weersinvloeden. Betonpannen zijn dan weer goedkoper in prijs. Ze hebben ook een lange levensduur en zijn zeer vochtbestendig. Vraag raad bij een firma die dakwerken uitvoert om de juiste keuze te maken.

Renovatie: vervangen bestaand dak

In bepaalde gevallen zullen de dakwerken bestaan uit een volledige dakrenovatie. Een taak die uiteraard best door een dakdekker of dakwerker uitgevoerd wordt. Wat houdt nu het herstellen van uw dak of een dakrenovatie in? Als het probleem bijvoorbeeld gescheurde roofing of kapotte dakpannen is, dan zijn de dakwerken eenvoudig te herstellen door uw dakwerker. Heeft uw dakbedekking zijn maximum jaren dienst bewezen, moet de hele dakbedekking hersteld of vernieuwd worden. Ook een klus voor uw dakwerker in Stene. Uw dak kan er weer opnieuw tegen voor heel wat jaren. Maar u kan meer verwachten van de ervaren dakwerker in Stene. Wat dacht u van bij de dakrenovatie ineens de dakisolatie aan te pakken. Of een dakkapel laten plaatsen? Overweeg wat u wil en wat uw budget is en schakel een dakwerker in.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Uw gegevens zijn 100% veilig bij ons.

Dakwerken richtprijzen

Wat zijn nu de gemiddelde prijzen van dakwerken in Stene? We beperken ons tot de prijzen van een dakwerker of dakdekker, want u beslist natuurlijk wat voor soort dakbedekking u wenst te laten plaatsen. Het is zo, dat de prijzen van dakwerken in een dorp of een stad verschillen. Voor herstellen van uw dakbedekking in een dorp liggen de prijzen tussen de €25,- en €35,- per m². In een stad is dat €30,- tot €42,-. Voor een nieuwbouw verschilt het ook. In een dorp tussen €27,- en €40,-. In een stedelijk gebied is dat €33,- tot €47,- per m². Ook de prijzen voor onderhoud en inspecteren van uw dakbedekking scheelt van dorp tot stad: €31,- tot €43,- en tussen de €38,- en €51,- per m².
Dan hebben we de richtprijzen voor het soort dakwerken dat moet uitgevoerd worden. Voor een dakrenovatie mag u rekenen op prijzen tussen €30,- en €110,- per m². Wil u ook meteen een dakisolatie laten plaatsen in Stene? Reken daarvoor op prijzen van €13,- tot €70,- per m². U kan ook een contract afsluiten om uw dak regelmatig te laten inspecteren, herstellen en onderhouden. Dat kost u tussen €80,- en €140,- per m² op jaarbasis.

Soort dakwerkenRichtprijzen per m²
Nieuw hellend dak€45,- tot €130,-
Nieuw plat dak€45,- tot €55,-
Dakrenovatie€30,- tot €110,-
Dakisolatie€13,- tot €70,-
Dakreparatie dakpannen€130,- tot €210,-
Dakreparatie plat dak€255,- tot €285,-
Dakreiniging€10,- tot €15,-
U ziet dat de prijzen danig uit elkaar liggen. Daarom is het aan te raden dat u een offerteaanvraag doet en tot 3 offertes krijgt uit Stene. U kan deze offertes vergelijken en tot 40% besparen op uw uitgaven. Een service die vrijblijvend en gratis is.

Premies 2018

Er is ook goed nieuws! Sinds de laatste update van 3 januari 2018 kan u voor verschillende dakwerken in Stene een premie krijgen. Voor volgende dakrenovaties bestaan er premies:

  • vervangen en afbreken van dakstructuren
  • behandelen van het houten gebinten
  • hernieuwen van een waterdichte dakbedekking
  • herstellen of vervangen van uw dakgoten en waterafvoer
  • plaatsen van dakramen, koepels en schoorstenen
  • speciaal voor een groendak: de dragende structuur en de waterdichte dakbedekking.
De premie wordt berekend op uw inkomenscategorie. De maximale premie is tussen de €2.500,- en €3.333,-. Er zijn uiteraard verschillende voorwaarden aan verbonden om een premie te krijgen. De aanvraag doet u online op de website van de Vlaamse Overheid: www.wonenvlaanderen.be . U kan zich best goed informeren want de voorwaarden en de premies veranderen nog al eens.
dakgoten plaatsen Stene

Plaatsen van dakgoten

Wat bij dakwerken niet mag vergeten worden zijn de dakgoten. Dakgoten zorgen ervoor dat uw regenwaterafvoer perfect verloopt. Een dakwerker kan deze reinigen, maar ook herstellen, en, in het ergste geval volledig vervangen. Dit is een klus die gedaan moet worden want anders loopt u risico van lekkages binnen in uw huis. Herstellen van dakgoten in pvc zal ongeveer een €125,- kosten. De prijzen voor zinken dakgoten daarentegen kosten een €160,-. Dakgoten helemaal vervangen heeft een prijs per lopende meter. Het meest voorkomende materiaal in Stene zijn kunststoffen dakgoten. Deze zijn ook het goedkoopste. Richtprijs: €25,- tot €35,- per lopende meter. Kiest u iets duurzamer en mooier, dan gaat u voor aluminium dakgoten. Ze zijn duurder (€30,- tot €55,-) en bovendien zijn ze naadloos, wat dan weer het voordeel heeft dat er minder kans op lekkages zijn.

Een dakkapel op het dak

Wanneer u een dakrenovatie gaat laten uitvoeren door uw dakwerker kan u misschien opteren om van de gelegenheid gebruik te maken om een dakkapel te laten plaatsen. Door het laten plaatsen van een dakkapel creëert u extra ruimte op uw zolder. Een taak die ook onder dakwerken valt en uw dakwerker uit Stene kan deze klus klaren. Op enkele dagen tijd is dit werk klaar. U heeft de keuze tussen een houten dakkapel of een kunststoffen. Het grote verschil is dat een kunststoffen dakkapel standaard afmetingen heeft en een houten kan volledig aangepast worden en dan wordt uw dakkapel mooi geïntegreerd in uw woning.
dakkapel plaatsen

Zinkwerken

Als uw dak een hellingsgraad heeft van ten minste 3 graden, bestaat de mogelijkheid om zinken dakbedekking te laten plaatsen. Het is wel zo dat de prijzen van zinken daken laten plaatsen duurder zijn, maar het werk gaat sneller en dat drukt de prijs dan weer. Zinkwerken kan u in verschillende kleuren laten uitvoeren door uw dakwerker. Dat oogt dan weer mooi. De meest voorkomende kleuren zijn antraciet, kopergroen, gewoon grijs tot zelfs hemelsblauw. Mooi toch? Zinken daken hebben ook voordelen. Een zinken dak is onderhoudsvriendelijk, licht te bewerken (plooibaar) en hebben een lange levensduur (van 70 tot 100 jaar). Enige nadeel – buiten de duurdere prijs – is dat een zinken dak onderhevig is aan deukjes en blutsen door bijvoorbeeld een hagelbui. Benieuwd naar de prijzen? Vraag vrijblijvend offertes aan!

Dakherstellingen in Stene

Het eerste dat in u op komt bij dakwerken is dat alleen de dakbedekking verzorgd moet worden. Niets is minder waar! In Stene kan uw dakwerker verschillende andere werken aan uw dak uitvoeren. Uw dakconstructie moet vervangen worden, uw dak moet volledig gerenoveerd worden, de dakgoten herstellen of vervangen. Mogelijk een dakraam of dakkapel laten herstellen? Het kan allemaal.

Schoorsteen renovatie

Bij dakherstellingen mag de schoorsteen renoveren niet uit het oog verloren worden. Uw schoorsteen moet immers altijd in orde zijn en dient op regelmatige basis geïnspecteerd te worden door een erkend vakman. We horen immers vaak (minstens 1 op 3) van de huisbranden, dat die ontstaan zijn door een schoorsteenbrand! En er kan veel mis lopen met uw schoorsteen. Het is een onderdeel van uw dak dat uitsteekt boven de rest en dus zeer onderhevig aan de weersinvloeden. Voegen en bakstenen kunnen lossen, de schouw trekt niet meer, er komen lekkages voor, enzovoort.

Opnieuw voegen of laten bezetten?

Wanneer we het hebben over herstellen van uw schoorsteen langs de buitenzijde, hebt u de mogelijkheid om de bakstenen van uw schouw opnieuw te laten voegen, of deze te laten bezetten. Beide manieren van renovatie zijn perfect mogelijk, maar worden best uitgevoerd door een vakman. Bij voegen zal de dakwerker uw oude voegen uitfrezen en daarna terug de stenen voorzien van voegwerk. Bij een renovatie door middel van voegen, wordt het echter sterk aangeraden om na dit werk uw schoorsteen te laten impregneren. Dit wil zeggen dat er een vochtwerende laag wordt aangebracht op uw schoorsteen. Hierdoor zullen de weersomstandigheden minder vat krijgen op uw kwetsbare schouw. Laten bezetten is een alternatief. De dakwerker kan uw schoorsteen bezetten met een – ook hier – vochtwerende pleister. Het resultaat is nagenoeg hetzelfde. Hier is het zelfs mogelijk, indien u dit wenst om uw schoorsteen te laten schilderen.

De schoorsteen tuberen

Een schoorsteen renovatie kan ook gebeuren langs de binnenzijde. Uw schouw heeft langs de binnenkant namelijk één of meer schoorsteenpijpen. Het zijn juist deze pijpen die het werk doen en dus optimaal moeten werken. Bij tuberen wordt er een – meestal inox – buis ingebracht in uw oude pijpen. het is zelfs mogelijk om te werken met flexibele inox buizen, voor het geval uw schoorsteen niet mooi loodrecht is. Dit soort van tuberen noemt men enkelwandig tuberen. Wanneer u nu bijvoorbeeld in een appartement gaat wonen waar geen schoorsteen aanwezig is, is het externe of dubbelwandige tuberen. In dat geval wordt een inox buis die aangesloten is op uw verbrandingselement langs de buitengevel aangebracht. De rookgassen worden op deze manier verwijderd uit uw woning.

Kosten van een schoorsteen renovatie

We kunnen tot slot nog enkele richtprijzen geven van wat de kosten zijn van het renoveren van uw schoorsteen. Een volledige renovatie zal u vanaf €500,- gaan kosten. Wanneer enkel de voegen dienen vervangen te worden kost u dit per m² een €40,-. Moeten er gebroken stenen vervangen worden, bent u ongeveer € 12,5,-/m² kwijt en impregneren van uw schoorsteen kost u ongeveer €7,- per m².

groendak aanleggen

Groendak aanleggen

Bent u milieubewust? Mooi! Ga dan voor een groendak. U hebt ze in twee soorten: de intensieve variant en de extensieve groendaken. Een intensief groendak is beloopbaar en wordt onderhouden als uw tuin. Uiteraard heeft dit een dak met sterke gebinten nodig. Een extensief groendak of vegetatiedak weegt lichter en u kan er zelfs planten en kruiden op plaatsen. Een extensief groendak is dan ook heet meeste gekozen type groendak.

Opbouw van een groendak

De opbouw bij dit soort dakwerken gebeurt in 3 lagen. Namelijk een drainagelaag, een bufferlaag en een substraatlaag. Richtprijzen voor een extensief groendak is €45,- tot €75,- per m² en een intensief groendak heeft een prijskaartje tussen de €100,- en €120,- per m². Bent u van plan om een groendak te laten plaatsen? Vraag om de exacte prijzen bij een dakwerken expert in Stene!

dakwerker Stene

Dakpannen vervangen

Als u dakpannen gaat laten vervangen of plaatsen door een dakdekker moet u weten dat er verschillende soorten dakpannen zijn. U hebt de kleien dakpannen en de betonnen versie. Naargelang de hellingsgraad van uw dak kiest u het soort kleidakpan. Hellingsgraad 25°: een standaard holle dakpan of een platte dakpan met sluiting. Is de hellingsgraad 35 graden, kiest u best voor een platte tegelpan. Over de voordelen van een betonnen dakpan hebben we al gesproken.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Hebt u dakwerken voor een dakwerker werkzaam in Stene? Of wilt u zich graag orienteren op de prijzen van een nieuw dak of de kosten van een nieuwe dakkapel? Dan loont het om vrijblijvend via onze offerteservice een aanvraag te doen. Door het vergelijken van de binnengekomen prijsvoorstellen kunt u tot wel 40% besparen. Twijfel niet langer en vul het offerteformulier vandaag nog in!

Deelgemeenten van Oostende:

Oostende, Stene en Zandvoorde

De postcode die bij deze deelgemeenten hoort:

8400

Alles voor op het dak!

Heeft u een ervaren rietdekker in Stene nodig? Via onze offerteservice kan u niet alleen de prijzen van dakwerkers vergelijken, u kunt ook een offerteaanvraag doen om de prijzen van rietdekkers te vergelijken.

Het aanvragen van offertes is ook hier geheel gratis en 100% vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.

Werkzaam in:

Interessante links:

© 2018-2024 Dakwerken en rieten daken - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacybeleid- Contact - Sitemap -- Copyright notice by Blog Copyright