Vind snel een expert om uw rieten dak te ontmossen

Rieten dak ontmossen

Een rieten dak op uw huis oogt mooi. Het geeft de woning een authentieke uitstraling. Maar u moet weten, een rieten dak tijdig schoonmaken en vooral ontmossen is een must. Zo niet, gaat de dakbedekking er minder mooi uitzien. Bovendien verhoogt de kans op lekkages aanzienlijk door mos en algen. Deze zorgen er immers voor dat uw rieten dak langer vochtig blijft. Een vluggere insijpeling van vocht en de gevolgen ervan is een feit. Tijdig ontmossen en zelfs preventief onderhoud is de boodschap!
Vraag vrijblijvend offertes aan
rieten dak ontmossen
Netwerk van experts
Wij zijn een groot netwerk van rietdekkers en dakwerkers werkzaam in heel Vlaanderen. Via onze offertedienst kan u geheel vrijblijvend en gratis firma’s vergelijken.
Vind een vakman
Na de offerteaanvraag ontvangt u tot wel 3 verschillende prijsvoorstellen van firma’s werkzaam in uw streek. Vergelijk de prijzen en kies voor de beste voorwaarden of de scherpste prijs.
Bespaar op uw klus
Aan u de keus om te kiezen voor de beste deal of de dakwerker die het snelst kan beginnen. U bespaart door het vergelijken van offertes tot wel 40% t.o.v. iemand die slechts bij 1 firma een prijsaanvraag doet.

Verschillende technieken om mos te verwijderen

Aan het onderhoud en ontmossen van uw mooie rieten dak begint u best niet zelf. Een rietdekker weet best wat er moet gebeuren. Er bestaan technieken om uw dak uit riet te onderhouden en te ontmossen. Dit gaat in stappen. We geven u even een overzichtje:

Kammen

Uw rietdekker zal in de eerste plaats uw dak uitkammen. Dit betekent concreet dat het riet letterlijk gekamd wordt. Door het uitkammen zal uw dakwerker al de meeste algen en mossen verwijderen. Schoonmaken door uitkammen gaat zelfs zover, dat uw rietdekker een dun laagje riet zal verwijderen. Een volgend laagje algen en mos worden zichtbaar en zo gaat het verder tot uw rieten dak ontmost is. Geen nood, uw dakbedekking zal niet achterblijven met kale plekken. Het is perfect mogelijk om uw dak te voorzien van extra riet.

Injecteren met anti-mosmiddel

Dan is er de manier van injecteren. Deze techniek bestaat er uit dat uw rieten dakbedekking wordt bespoten met een anti-mosmiddel. In vele gevallen wordt gebruik gemaakt van het zogenaamde “quaternair ammoniumverbinding”, kortweg kwats. Vraag ernaar bij uw rietdekkersbedrijf! Het resultaat van dit injecteren met kwats is, dat mos en algen letterlijk afgebroken worden. De algen en het mos zal afsterven. Injecteren met een anti-mosmiddel is uitermate geschikt om preventief op te treden.

rieten dak schoonmaken

Herkennen en preventie

We hadden het hierboven al. Preventief optreden kan u dus doen door regelmatig uw rieten dak in een goed onderhoud te (laten) voorzien. Zoals het injecteren met het anti-mosmiddel. Maar hoe merkt u nu wanneer u moeder natuur voor moet zijn? Herkennen van het euvel! Hoe leest u hier. Wanneer uw rieten dak te lang vochtig is geweest zullen er zich verschijnselen tonen van beginnend korstmos, algen en schimmels. dat is al een serieuze aanwijzing dat u moet (laten) ingrijpen. En ja, het kan zelfs voorkomen dat er paddenstoelen groeien op uw mooie dak. Dat is een teken aan de wand dat u moet ingrijpen. Normaal gezien gaat de rieten dakbedekking 10 tot 15 jaar mee. Door op tijd een spray aanbrengen of injecteren toe te passen kan u dus uw reten dak deze leeftijd geven!

Gemiddelde kosten van rieten dak schoonmaken

Een exacte prijs op onderhoud en ontmossen van uw rieten dak geven is helaas niet mogelijk. Maar we kunnen een richtprijs meegeven. Laat ons zeggen dat het oppervlak van uw dak 100m² is. Voor een preventief onderhoud zullen in dat geval de kosten rond de €200,- bedragen. Moet het dak mosvrij gemaakt worden en mooi gelijk gekamd worden mag u rekenen op een €1.000,-. Is een volledige “kuur” nodig – alg verwijderen, het behandelen met een algenvernietigend middel én uitkammen kost dat u rond de €1.500,-. Uiteraard hangt alles af van de staat waarin uw dak zich bevindt. Wanneer het riet beschadigingen heeft opgelopen, of als er riet moet bijgestoken worden, zullen de kosten natuurlijk hoger zijn.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Het beste is uiteraard om een offerteaanvraag te doen. Wij beschikken over een groot netwerk van betrouwbare bedrijven. Door een offerteaanvraag te doen ontvangt u tot 3 offertes die u dan rustig kan vergelijken. U kan op die manier tot 40%% besparen op de totale kosten. Het is een service die gratis en vrijblijvend is!

© 2018-2024 Dakwerken en rieten daken - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacybeleid- Contact - Sitemap -- Copyright notice by Blog Copyright