Heeft u een rietdekker in Bree nodig? Vergelijk prijzen!

Alles voor rieten daken in Bree!

Overweegt u om een rieten dak in Bree te nemen? Of wilt u graag onderhoud aan uw bestaande rieten dakbedekking? Wij zijn een netwerk van rietdekkers werkzaam door heel Vlaanderen. De ambacht rietdekken is totaal anders dan wat een gemiddelde dakwerker doet. Het is een specialistische klus die u het best kan uitbesteden aan een rietdekkersbedrijf. Zij hebben meestal jarenlange ervaring in plaatsen van nieuwe daken, onderhoud, vernieuwen en ontmossen van riet. De meeste bezoekers van deze pagina komen hier om een vrijblijvende offerteaanvraag te doen. Via onze offertedienst kunt u gratis en zonder verplichten tot maximaal 3 verschillende rietdekkers vergelijken op prijs. Door de prijsvoorstellen onderling te vergelijken kan u veel geld besparen en krijgt u een realistisch beeld van de prijzen in de markt.
rieten daken Bree
Direct offertes aanvragen?
Netwerk van experts
Wij zijn een groot netwerk van rietdekkers en dakwerkers werkzaam in heel Vlaanderen. Via onze offertedienst kan u geheel vrijblijvend en gratis firma’s vergelijken.
Vind een vakman
Na de offerteaanvraag ontvangt u tot wel 3 verschillende prijsvoorstellen van firma’s werkzaam in uw streek. Vergelijk de prijzen en kies voor de beste voorwaarden of de scherpste prijs.
Bespaar op uw klus
Aan u de keus om te kiezen voor de beste deal of de dakwerker die het snelst kan beginnen. U bespaart door het vergelijken van offertes tot wel 40% t.o.v. iemand die slechts bij 1 firma een prijsaanvraag doet.

Navigeer snel naar onze informatie

Waarom een rietdekker inschakelen?

Wanneer het uitzicht van de straat het toelaat, kan u opteren voor een woning met een rieten dak in Bree. Omdat zulke daken niet eenvoudig te plaatsen zijn, kan u best een rietdekkersbedrijf onder de arm nemen. Het is inderdaad niet zo simpel. Helemaal al niet wanneer u er een dakkapel of dakraam in wil laten plaatsen. Om nog maar te zwijgen over de verschillende mogelijkheden, waarover verder meer. Uw rietdekker weet ongetwijfeld veel beter hoe hij dat moet aanpakken. Bovendien is het risico van blijvende schade te groot wanneer u beslist om zelf een rieten dak te plaatsen.
rieten dak plaatsen Bree

Een nieuw rieten dak plaatsen

Rieten daken zijn mooi. Ze geven een speciaal uitzicht aan uw huis in Bree. U dient echter de keuze te maken welk soort rieten dak u gaat laten plaatsen op uw huis. Er zijn eigenlijk maar twee soorten rieten daken: de open constructie en de gesloten dakconstructie. Bij een open dak wordt het materiaal op latten geplaatst. Er ontstaat een ruimte tussen uw riet en het onderste gebinte. Het voordeel van een open rieten dak is dat het geen zwaar dak is. U krijgt ook een goede ventilatie welke zorgt voor een betere vochtafvoer. Voor de liefhebbers: U kan het riet van de binnenzijde zien. Er zijn ook wel wat nadelen aan een rieten dak. Het dak is moeilijker te isoleren en door de open ruimte hebt u energieverlies, wat logisch is. Bovendien zijn open rieten daken brandgevaarlijk.
rietdekkersbedrijf Bree
Een alternatief is het meer moderne gesloten rieten dak, ook wel schroefdak genoemd. De rietdekker zal het riet plaatsen op isolatieplaten of dergelijks. U hebt geen tocht zoals bij de open constructie en de brandgevaarlijkheid is ook fel verminderd. Daarom zijn de voordelen: goede isolatie en geen tocht aan de binnenzijde. Als nadeel kan u zeggen dat een gesloten rietdak duurder is, maar dat verdient u terug door te sparen op de energiekosten.

Vernieuwen van een bestaand rieten dak

Heeft uw rieten dak zijn levensjaren bereikt, of is het te zwaar beschadigd door welke reden dan ook, is het aan te raden om een rietdekkersbedrijf uit Bree het dak te laten vernieuwen. Uw rietdekker zal het dak grondig inspecteren en beslissen hoever het vernieuwen moet gebeuren. Met wat geluk volstaat het om delen te vervangen.
rietdekker Bree

Herstellen van oude rieten daken

Oude rieten daken kan u laten herstellen door delen te laten vervangen door een ervaren rietdekker. Als uw riet is aangetast door het vocht of algen kan het zijn dat de rietdekker slechts enkele delen riet moet bijsteken. Dat spaart u een hoop kosten. Bijvoorbeeld: om 10m² riet bij te laten plaatsen, ben je in Bree ongeveer €300,- kwijt. Goedkoper dan een nieuw rieten dak, niet? Laat het inspecteren van uw mooie dak over aan een expert in rietdekken in Bree.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Uw gegevens zijn 100% veilig bij ons.

Richtprijzen rieten dakwerken

Nu we het toch hebben over de kosten, geven we een gemiddelde prijs van wat een rieten dak u gaat kosten in Bree. Eén en ander hangt af van het soort riet dat u wenst. Rietdekken kan gebeuren uit natuurriet, patentriet of novariet. De twee laatste zijn een soort kunstriet. Kiest u voor natuurriet moet u een rietdekker kiezen die een goede oogst heeft gehad. Dat kan namelijk nogal eens verschillen. De opbouw van de werken kan verdeeld worden in 65% werkuren, 30% riet en 5% bijkomend materiaal (schroeven, ijzerdraad, enz.). Gemiddelde kosten zijn voor natuurriet tussen de €27,- en €36,-. Patentriet kost gemiddeld tussen €60,- en €80,- en voor novariet bent u een €120,- tot €140,- per m² kwijt.

De kosten van een nokvorst

Wat ook mee de kosten bepaalt is het soort nokvorst dat u kiest. U hebt de keuze uit keramische nokvorsten. Deze komen veel in Bree voor. De duurdere koperen nokvorsten geven uw dak een meer moderne uitstraling, maar zijn duur. Tegenwoordig kiezen veel mensen uit Bree ook voor kunststoffen nokvorsten.

U doet er goed aan om een offerteaanvraag te doen, op die manier tot 3 offertes ontvangen van firma’s werkzaam in uw streek. Door te vergelijken bespaart u mogelijk tot 40% op de kosten van de klus.

Riet (per m²)Nok (per meter)NieuwbouwVernieuwenVernieuwen+schroefdak+isolatie
10010€10.000,- tot €12.500,-€12.000,- tot €14.250,-€16.900,- tot €20.900,-
20020€20.000,- tot €25.000,-€24.000,- tot €28.500,-€33.800,- tot €41.800,-
30030€30.000,- tot €37.500,-€36.000,- tot €42.750,-€50.700,- tot €62.700,-
40040€40.000,- tot €50.000,-€48.000,- tot €57.000,-€67.600,- tot €83.600,-
1000100€100.000,- tot €125.000,-€120.000,- tot €142.500,-€169.000,- tot €209.000,-

Levensduur en onderhoud

U bent uiteraard nieuwsgierig naar de levensduur van de rieten dakbedekking. Alles begint bij een goed onderhoud. Rieten daken zijn zeer gevoelig voor algen en mossen. Ze belemmeren zowel het ademen en het afstoten van vocht. Slecht onderhoud betekent dus een verlies in levensduur. Takken die over uw rieten dak hangen zijn ook schadelijk. Niet de tak zelf maar het water dat ervan afdruipt. Dat water komt steeds op dezelfde plek op uw dak en zorgt voor beschadiging. Dus, ook onderhoud van uw bomen rondom uw huis is niet onbelangrijk. Een andere vijand van uw rieten dakbedekking is te weinig zonlicht. Ook dit zal de levensduur van de dakbedekking verkorten. Los daarvan, wanneer uw rietdekker uit Bree de dakbedekking goed heeft geplaatst, zal de levensduur minstens 25 jaar zijn. Als u of uw dakdekker het dak goed onderhoudt kan de levensduur oplopen tot wel 35 of 40 jaar.
rieten dak ontmossen Bree

Ontmossen van een rieten dak in Bree

Bij een goed onderhoud van uw rieten dak hoort ongetwijfeld het ontmossen. Dat is uitermate belangrijk! Daarom ook een klus voor uw dakdekker uit Bree. Het is van cruciaal belang dat uw rieten dak droog blijft. En juist algen en mossen verhinderen dat. Door het dak tijdig te ontmossen voorkomt u al een groot onheil. Het is een gegeven dat een rieten dak dat u regelmatig laat ontmossen zelfs langer dan de voornoemde 40 jaar meegaat. Ontmossen moet handmatig en met kennis van zaken gebeuren. Uw vakman weet hoe hij dat moet aanpakken. Zo moeten ook beschadigde randen verwijderd worden. Na het ontmossen is het raadzaam om uw rieten dakbedekking te laten coaten of impregneren. Dat geeft een extra beschermende laag en kan uw dak alleen maar ten goede komen!

Mossen van het riet kammen

Uw rieten dak vrij maken van mossen en algen zorgt ervoor dat uw dak langer meegaat. Het is nodig om op tijd en stond uw dakbedekking te laten kammen. Het is een techniek die er voor zorgt dat u uw dak zal ontmossen. Door het uitkammen van het riet zullen algen en mossen verwijderd worden. Indien nodig zal er een tweede maal worden gekamd. Uw rietdekker ziet dan een volgende laag mos en algen verschijnen. Deze kunnen dan door het kammen ook verwijderd worden. Het riet van uw dak krijgt zijn authentieke look terug.

rieten dak kammen ontmossen

Injecteren met anti-mosmiddel

Een andere manier om uw rieten dak te onderhouden is het te laten injecteren met een anti-mosmiddel. Het middel waarmee geïnjecteerd wordt noemt men kwats. Kwats is een kwaternaire ammoniumverbinding en breekt de celwanden af van mos en algen. De mossen en de algen zullen afsterven. Uw dak zal minder lang vochtig blijven en op deze manier bent u preventief en goed bezig.

Wat kost het ontmossen van een rieten dak?

Elk dak onderhouden heeft zijn prijs. Zo ook voor het ontmossen en schoonmaken van uw rieten dak. Het is echter moeilijk om een prijs op maat te geven, zonder dat een rietdekker eerst de staat van uw dak bekeken heeft. Een indicatie kan wel gegeven worden. U kan uitgaan van volgende richtprijzen (voor een dak met een oppervlakte van ca 100m²):

  • Een preventief onderhoud (door aanbrengen van een spray kost u ronde de €200,-
  • Voor ontmossen en gelijk kammen bent u ronde de €1.000,- kwijt
  • Verwijderen van algen, behandeling met algendodend middel én gelijk kammen zal u ongeveer €1.500,- kosten.
rieten dak Bree

Een dakraam of dakkapel?

Ook een huis met een rieten dak kan uitgerust worden met een dakraam of dakkapel. U moet wel weten dat het laten plaatsen van een dakkapel of dakraam gevolgen heeft voor het riet. Van groot belang is de hellingshoek. Is de hellingshoek te flauw dan blijft het regenwater langer liggen. Het water druipt van de bovenkant op het riet onder de dakkapel, met alle gevolgen van dien. Laat het plaatsen van een dakraam of dakkapel over aan een ervaren rietdekker uit Bree. Ga te raden bij uw rietdekkersbedrijf want hoe dan ook, een dakkapel of dakraam is mooi, maar niet gemakkelijk.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u graag uw rieten dak vernieuwen? Of moet er een nieuw dak op huis en overweegt u rieten daken? Een rietdekker uit Bree voorziet u graag van een offerte. Via onze offertedienst kan u, geheel vrijblijvend en gratis, tot wel 3 rietdekkersbedrijven werkzaam in Bree vergelijken door een offerteaanvraag te doen. Net als vele andere bezoekers wilt u natuurlijk dat de rietdekker een zo’n scherp mogelijke prijs opgeeft. Daarom is het belangrijk om veel details in het contactformulier op te geven. Hoe meer de vakman weet, hoe realistischer de prijs!

Deelgemeenten van Bree:

Bree, Beek, Gerdingen, Opitter en Tongerlo

De postcode die bij deze deelgemeenten hoort:

3960

Alles voor op het dak!

Heeft u een ervaren dakwerker in Bree nodig? Via onze offerteservice kan u niet alleen de prijzen van rietdekkers vergelijken, u kunt ook een offerteaanvraag doen om de prijzen van dakwerkers te vergelijken.

Het aanvragen van offertes is ook hier geheel gratis en 100% vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.

Werkzaam in:

Interessante links:

© 2018-2024 Dakwerken en rieten daken - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Privacybeleid- Contact - Sitemap -- Copyright notice by Blog Copyright